Velkommen tilbage fra sommeren

Strategihjulet

 Så er den sommerferie vel overstået – og hold da helt op for en af slagsen.

Men nu er det ikke for at ødelægge den gode sommerstemning, men i august er der rigtig mange der begynder at udarbejde de strategiske indsatser for 2019 strategien. Hvilke indsatser er gået godt de første 6 måneder, og hvilke skal vi have fornyet fokus på. Der er mange der har indset at det er vigtigere at arbejde med indsatserne end målene. Det er det fordi indsatserne kommer før resultaterne. Så ved vi allerede nu, at de indsatser vi har planlagt ikke er gennemført, ja – så behøver vi ikke vente på resultaterne. Et strategi årshjul hjælper dig med at sikre sammenhængen mellem strategien – indsatserne – budgetterne – MUS samtalerne. Strategi er noget vi arbejder med hele året, og ikke noget der tages frem til budgetmøder og andre særlige lejligheder. Uden strategi er du som en spøgelses bilist på motorvejen.

 

 

“Det var ikke særlig klogt sagt, Plys” sagde Grislingen. Peter Plys; ”Det var klogt, da det var inde i mit hoved, der må være sket noget på vejen ud.”

På mit kontor har jeg to flotte figurer af Peter Plys og Æslet. De er en gave fra nogle studerende som syntes jeg skulle have dem i afskedsgave. Begrundelsen var, at nogle af de bedste ting de havde tilegnet sig i mine forelæsninger var at de fleste teorier ofte forklares og anvendes optimalt, hvis man kan knytte en metafor eller historie på dem. Ingen er bedre til at skabe smil og refleksion end netop Peter Plys og det persemistiske æsel. Når vi skal arbejde med vores personlige udvikling, og læring, er det vigtigt at mærke efter og forholde os kritisk til det nye. Det er ikke alt nyt der også er godt. Det er tit bare nyt. Vi skaber ofte bedst de nye erkendelser hvis vi kan sætte nogle billeder på.“Det er klogt at spørge nogen, hvad man leder efter, før man begynder at lede efter det.“ Når vi er ubevidste inkompetente kan vi ikke spørge om hjælp. Har du nogle gode sparringspartnere omkring dig og din virksomhed?

 

Når alt er imod dig – skal du stoppe op!

Efter en god herrefrokost skulle sønnens far hjem. Sønnen følger faren ned til bilen og de tager afsked med hinanden. Sønnen begynder at rydde op, og kort efter tager han plads i sofaen og lytter til lidt radio. Efter en kort stund afbrydes programmet af trafikradioen der fortæller om en spøgelses bilist på netop den strækning faderen skulle ud på. Sønnen ringer straks til faren og fortæller om en mulig spøgelses bilist, hvortil faderen straks udbryder; – sagde du én spøgelses bilist – der er fanme da mange!

Når du begynder at opleve at alle andre end dig agerer dumt eller alle andre er forkert på den, er det måske en tanke værd at stoppe op og overveje om der evt. er noget i din adfærd der trænger at blive ændret. Vi kender sikkert alle den negative person i  omgangskredsen, som ser alle andre som mere heldige end sig selv, eller den gamle sure mand, der altid er utilfreds med alt. De suger al vores energi ud. De bliver til sidst isolerede fordi ingen bryder sig om dem mere.

Det er altid en rigtig god idé at prøve at kikke lidt indad når man oplever at tingene ikke lige går ens vej. Det er ikke et nederlag at se efter lidt bistand til den personlige udvikling, det ender med at blive et nederlag hvis du ikke tager en proaktiv beslutning om udvikling.

 

Share Button